ENDÜSTRİYEL OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ ALANI
Endüstride otomatik üretim yapan makinelerin bakımı, onarımı, programlanması ve temel olarak imalatı, otomasyon sistemlerinin ağ yapılarını kullanarak üretimin ölçümü, izlenmesi ve denetlenmesi için donanım ve yazılım işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.
Dünya üzerinde nüfusun giderek artması, ürün ve hizmet tüketiminin de hızla artmasına neden olmakta. Bu arz-talep dengesini sağlayabilmek de ancak seri üretim, standart kalitede, iş ve işçi güvenliğine uygun ve teknolojideki gelişmelere uyumlu olmakla mümkündür.
Endüstriyel otomasyon; robot teknolojisinin her alanında yaygın şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde teknolojinin bir gereği hatta zorunluluğu olmuştur. Ürün tasarımı, sistem dinamiği ve akıllı kontrol, üretim süreçlerinin gözlenmesi, modellenmesi ve kontrolü, kuvvet elektroniği, mikro sistem tasarımı ve uygulamaları, endüstriyel kontrol tasarımı, algılayıcılar ve robot sistemleri, görüntü işleme, sistemler arası iletişim ağları, yapay zekâ ve sanal gerçeklik gibi konuları içermesi nedeni ile savunma sanayii, otomotiv, tekstil, enerji, gıda, kimya ve sağlık sektörleri için önemli meslek dallarının başında gelir.
ALANIN ALTINDA YER ALAN DAL
Okulumuzda Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Dalında eğitim verilmektedir.
Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Dalı, akıllı makinelerin, ergonomik ve faydalı ürünlerin tasarlanarak üretilmesi için Makine Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri ve Bilgisayar Teknolojilerinin bir birleşimi olarak ortaya çıkmıştır.
Okulumuzda bu dalda Mekanik Atölye, Bilgisayar Laboratuvarı, Pnömatik Atölye ve Esnek İmalat Laboratuvarımız mevcut olup eğitimde aktif olarak kullanılmaktadır.
Okulumuz Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alan/Dal 12.sınıf öğrencilerimiz zorunlu stajlarını genel olarak yine okulumuz çevresinde geneli kurumsal, Serbest Bölge başta olmak üzere, İzmir Gıda Çarşısı, Kısıkköy Sanayi Estim, Karabağlar Sanayi, İzmir Pancar Organize Sanayi, Sarnıç Sanayi Bölgelerine yönlendirerek yapılmaktadır.
Mezunlarımızdan, staj gördükleri işletmelerde veya benzer işletmelerde istihdam imkânı bulabilir. Ayrıca mezunlarımız mesleği ile doğrudan ‘‘İşyeri Açma Belgesi’’ hak etmektedir.